Hlavní obsah
Článek

Bratři Julian a Adrian Riesterovi prožili většinu ze svého dvaadevadesát let trvajícího života ve františkánském řádu. Jako mniši se rozhodli žít proto, aby je nikdy nikdo neodloučil. Identická dvojčata se bála manželství či jiných povinností, které by je mohly rozdělit. Ani smrt je neoddělila nadlouho. Když jeden z nich vydechl naposledy, bratr ho pár hodin poté následoval.

Julian a Adrian spolu chodili do školy a seděli ve stejné lavici. Vždy všude cestovali společně a po dvacátých narozeninách se rozhodli společně vstoupit k františkánům. Narodili se v Buffalu, většinu života prožili v semináři v New Yorku, ale poslední tři roky života trávili na Floridě. Oba zemřeli ve věku dvaadevadesáti let ve stejný den na selhání srdce.

„Je to opravdu téměř poetický konec jejich pozoruhodného životního příběhu. Je to ohromné, když o tom slyšíte, ale jen stěží to překvapí, když si uvědomíte, že dělali většinu věcí společně,“ uvedl Tom Missel, mluvčí St. Bonaventure University v New Yorku, kde oba mniši většinu života působili.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám