Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jana Kirschner (45), která patří k nejpopulárnějším slovenským zpěvačkám a pevnou pozici má také na české hudební scéně, svým fanouškům udělala velkou radost. Po třech letech přichází s novým hudebním počinem, k němuž navíc nafotila skvostné snímky.

Je jím album Moruša, jež bude trochu nezvykle rozděleno na dvě části - Biela a Čierna. „Dlouho jsem cítila, že symbolem tohoto projektu by měl být strom. Strom pro mě znamená dětství, moji zem, moji řeč, moji identitu. Věděli jsme, že dostat 100 minut hudby na jedno album není reálné. A v tu chvíli se mi v hlavě objevila Moruše. Strom, který znám ze zahrady mojí babičky. Černá a bílá. Dvě alba, dva světy. A bylo to,“ popsala Jana genezi alba, na němž se podílelo celkem 18 lidí z Čech, Slovenska a Velké Británie.

První část vyjde v půlce listopadu a Kirschner ji představí na prosincovém pražském koncertě v Divadle Archa, kam si pozvala celkem 14 muzikantů z Čech i Slovenska.

„Spojením lidí z různých žánrů vznikla velmi zajímavá kapela, taková energická směs lidí, kteří by se zřejmě za jiných okolností nikdy nepotkali. Pro nás pro všechny je to výzva a já doufám, že se nám podaří vytvořit něco neopakovatelného,“ těší se Jana.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám