Hlavní obsah
Článek

Herečka Aňa Geislerová (47) a režisér Jan Hřebejk patří k sobě. Zrzka se objevuje v každém jeho filmu a můžeme ji tedy označit za režisérovu múzu a dvorní herečku. Teď znovu spojili své síly, ovšem tentokrát jde kupodivu o něco úplně jiného než filmování.

Spolu s dalšími deseti známými tvářemi kývli na spolupráci v kampani 12 plus 12 sdružení DebRA, která podporuje pacienty s nemocí motýlích křídel. Tématem fotografií, jež se stanou součástí kalendáře na rok 2014, je blízkost.

„Už čtvrtým rokem se snažíme projektem 12 plus 12 ukazovat, jaký je svět lidí trpících nemocí motýlích křídel, a zároveň získat pro naše pacienty podporu, a to nejen materiální. Je nesmírně důležité, aby si byli vědomi toho, že na svoji nemoc nejsou sami, ale že jsou tu lidé, kteří mají chuť jim pomoci,“ řekla patronka DebRY, herečka Jitka Čvančarová (46).

Blízkost na fotografiích Lucie Robinson ztvární v projektu 12 plus 12 přední osobnosti našeho veřejného života, kromě výše jmenovaných také Dan Bárta, Lejla Abbasová, Michal Horáček, Tomáš Sedláček či Jiří Bartoška. „S některými osobnostmi, jako je Jiří Bartoška, Dan Bárta nebo Tomáš Sedláček, spolupracujeme už poněkolikáté a jejich věrnosti pacientům s nemocí motýlích křídel si nesmírně vážíme. Je ale skvělé vidět i to, že se do projektu mají chuť zapojovat stále další lidé,“ dodala Čvančarová.

Z prodeje kalendáře i zápisníku 12 plus 12, které z fotografií vzniknou, jde každý rok sto procent zisku pacientům, jimž je z těchto peněz financována léčba, výživové doplňky či ozdravné pobyty. Náklady na léčbu jsou totiž pro rodiny pacientů, převážně dětí, často neúnosné.

Reklama

Další články

Načítám