Hlavní obsah
Článek

Na náplavce Rašínova nábřeží v Praze se v sobotu válčilo. Ne zbraněmi, ale šlehačkou. Šlehačkovou bitvu odstartoval režisér primáckého seriálu Cesty domů Jiří Adamec (76). A to přestože měl raději ležet doma a konečně si doléčit virózu, která ho trápí už více než týden. Teď doma přibude možná další pacient, protože jeho syn Daník pořádně promokl.

Bitva se odehrála v rámci třetího ročníku festivalu zimních radovánek Aprés Ski. Podívat se přišel nejen režisér s manželkou Janou a dětmi Daníkem a Jasmínkou, ale i herečky z Cest domů Vendula Křížová a Markéta Hrubešová (52) se svými ratolestmi. Akci si nenechala ujít ani Česká Miss 2012 Tereza Chlebovská (33), která nedávno doplnila komentátorský tým vysílání Ligy mistrů UEFA.

Jiří Adamec s Terezou Chlebovskou šlehačkovou bitvu odstartovali a pak se spolu s ostatními rychle klidili z dostřelu. Přesto se ani oni nevyhnuli několika cákancům. Odpoledne zaměřené na zimní aktivity bohužel komplikoval prudký déšť. A tak tváře Primy rády využily možnost svézt se motorovou obytnou lodí a na chvíli si ji taky zkusily řídit.

„Musím říct, že schovat se do takového útulného bytečku na vodě a projet se po Vltavě bylo v tom dnešním počasí moc příjemné. Už aby přešel upršený podzim a byla tu zima. Na hory vyrážíme každý rok, jezdíme na sjezdovkách i na běžkách. Ale zimní radovánky si dokážeme užít i u nás v Horoměřicích, kde taky někdy vyrážíme na běžky," svěřila Vendulka Křížová.

"Nad šlehačkovou bitvou jsem se smála, nadšené z ní byly hlavně děti, které se jí taky chtěly účastnit. U nás jsou bitvy na denním pořádku, je nás doma hodně, tak neustále krotím děti nebo psy,“ dodala Vendulka, která s sebou na náplavku vzala syny Bertíka a Ferdu a již znají diváci Cest domů jako vrchní sestru Zlatu.

„Jsem nekonfliktní typ a války žabomyší ani jiné nemám ráda, ale šlehačková bitva mě pobavila,“ smála se Markéta, již doprovázela dcerka Christel s kamarádkou. „Na hory jezdíme každý rok alespoň na pár dní. Ráda sice lyžuju, ale mnohem raději plavu. Takže na sjezdovku pokaždé vyrážím s vidinou dobrého oběda, který mě pak čeká,“ přiznala Markéta.

Jiří Adamec obytnou motorovou loď nejen obdivoval, ale také si velmi dlouho povídal s jejím kapitánem. „Už jsem měl možnost plavit se na různých jachtách. Má žena Jana by si přála na podobné lodi projet Holandsko, tak není vyloučené, že se na takovou cestu vypravíme,“ uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám