Hlavní obsah
Článek

Tak tohle je vážně síla. Přátelé, známí a rodina se ještě ani nestačili rozloučit s nedávno zemřelým textařem Zdeňkem Rytířem, který po vleklých zdravotních problémech s dýchacím ústrojím nakonec nečekaně podlehl infarktu, a už byla jeho památka poplivána.

Geniálního textaře, který svými písňovými texty po léta zásoboval Václava Neckáře, Petru Janů, Karla Gotta nebo Martu Kubišovou, si vzal na paškál ještě před pohřbem nesmiřitelný hudební kritik a známý morous Jan Rejžek. A jak už to v jeho případě bývá, opět byl útok osobní. „Nesmutním, nad mrtvým Zdeňkem Rytířem, neboť jsem v pardubickém archivu našel jeho estebácké udání, že jsem kritizoval jeho texty v Melodii,“ uvedl Rejžek na svou sociální síť.

To ovšem doběla rozpálilo textařovu ženu Helenu, která se o svého muže poslední léta jeho života s láskou starala. „V případě pana Rejžka nemá cenu se tím vůbec zabývat. Je směšný. Jaký byl můj Zdeněk estébák? Vždyť vyhrál dokonce soud,“ reagovala Helena Rytířová v deníku Blesk. Podle vdovy se Rytířovo jméno objevilo v roce 2000 na seznamech Státní bezpečnosti, on okamžitě podal žalobu a soud mu dal za pravdu, že nikdy nespolupracoval.

Reklama

Další články

Načítám