Hlavní obsah
Článek

Královští novomanželé William (41) a Kate (42) si konečně našli pořádné bydlení v Londýně. V nejbližších týdnech se přestěhují do Kensingtonského paláce, kde až do své smrti v roce 1997 žila princezna Diana (†36).

Vévoda a vévodkyně z Cambridge mají v paláci, kde žijí i další členové královské rodiny, obývat „malý“ byt, napsal deník The Daily Telegraph.

Sídlo, ke kterému má William blízký vztah kvůli tomu, že zde se svou matkou Dianou strávil velkou část dětství, má ale být jen dočasným řešením. Počítá se totiž s tím, že novomanželé založí rodinu a budou potřebovat víc prostoru.

Dosud pár provizorně žil spolu s princem Harrym (39) v Clarence House, tedy v oficiálním sídle Williamova otce prince Charlese (62) a jeho druhé manželky Camilly (63), vévodkyně z Cornwallu.

Nejvíce času ale budou novomanželé až do roku 2013 trávit na velšském ostrově Anglesey, kde William slouží jako pilot vrtulníku u Královského letectva.

„Oficiální londýnskou rezidencí páru se dočasně stane Kensingtonský palác,” uvedl královský mluvčí.

„Byt v Kensingtonském paláci, kam se pár dočasně stěhuje, je malý,“ upřesnil. „I když je nyní pro jejich občasné návštěvy Londýna více než dostačující a královský pár jej přijal s velkou radostí, vévoda a vévodkyně zvažují možnosti pro stálejší oficiální rezidenci. Odpovídající nemovitosti ale zrovna nejsou k dispozici,“ dodal.

Do Kensingtonského paláce se po svatbě roku 1981 nastěhoval prince Charles a princezna Diana, která zde zůstala i po rozvodu a rezidenci obývala až do své smrti v srpnu 1997.

Princové William a Harry dokonce navštěvovali nedalekou školu. Diana je navíc s sebou často brala na nákupy a do restaurací v okolí, aby jim zajistila pokud možno „normální“ dětství.

Palác, který byl na počátku 17. století postaven pro vévodu z Nottinghamu, už obývají mimo jiné princ a princezna Michael z Kentu.

Reklama

Další články

Načítám