Hlavní obsah
Článek

Sexy Marilyn Monroe (†36) a uhrančivá Elizabeth Taylor (†79). Dvě ženy, kterým v padesátých letech ležel Hollywood u nohou. Dva rozdílné osudy. Nikdy se neměly příliš v lásce. A není se co divit.

Liz Taylor, která na plátně zazářila už v první polovině čtyřicátých let jako dětská hvězdička, byla obecně uznávanou dramatickou herečkou. Sbírala nominace na Oscary i obdiv kritiků. Velmi rychle si vydobyla postavení respektované hvězdy. Tomu odpovídaly i její hvězdné honoráře. Přesto do tragické smrti plavovlasé Marilyn byla v jejím stínu.

Popularita Marilyn Monroe raketově vzlétla v třiapadesátém roce po filmech Niagara a Páni mají radši blondýnky. Marilyn se stala symbolem sexu a nekorunovanou královnou Hollywoodu.  Měla však pověst nespolehlivé, rozmazlené a notně labilní hvězdy. Filmovými kritiky byla řadu let opomíjena i díky filmům, do kterých byla díky svému typu obsazována. Celý život se toužila vymanit ze škatulky přihlouplé blondýny a zahrát si dramatickou roli. Jako talentovaná herečka byla doceněna vlastně až po své smrti.

Obě dámy se před objektivem fotoaparátu objevily zcela nahé. Každá ovšem z jiných pohnutek. Marilyn i o šest let mladší Liz nám tak zanechaly lechtivou a velmi milou připomínku starých časů. Potěšte své oko s námi.

Akt Liz Taylor neměl nikdo vidět. Původně byl určený jako svatební dar producentovi Michaelu Toddovi, který se v roce 1957 stal jejím třetím mužem. Fotografie spatřila světlo světa až po hereččině smrti.

Božská Marilyn se poprvé svlékla v roce 1948. Tedy v době, kdy ještě netušila, že bude slavnou. Sérii aktů na rudém sametu, které se později objevily v legendárním Playboyi, nafotila z čistě materiálních pohnutek. K dobru později dávala historku, že vlastně jen proto, aby neumřela hlady.

Reklama

Další články

Načítám