Hlavní obsah
Článek

Tak tohle je opravdová archivní lahůdka. O tom, že patří Oldřich Kaiser (68) k nejtalentovanějším hercům své generace, už dnes nikdo nepochybuje. Poprvé se před kamerou objevil v televizním filmu Františka Filipa Kat nepočká (1971), který už v televizním archivu dávno zapadal prachem.

Film podle předlohy Norberta Frýda byl inspirován skutečnými osudy herečky Anny Letenské, která byla stíhána nacisty za to, že poskytla nocleh lékaři, který ošetřil atentátníky na Heydricha, poslední filmovou roli dohrávala pod dohledem gestapa a následně byla popravena. Hlavní roli si zahrála Jiřina Bohdalová a jejím partnerem byl v roli slizkého nacisty Planety Radek Brzobohatý.

Oldřichu Kaiserovi bylo v době natáčení 16 let a zahrál si malou roličku opravdu sladkého hotelového portýra, který má blízko ke gestapákovi Planetovi, jednomu ze stálých hostů hotelu. Toho během noci navštíví v jeho pokoji a hlavní hrdince, která tuší, že je střežena, se podaří z hotelu uniknout. Na první scénu Oldřicha Kaisera před kamerou se podívejte ve videu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám