Hlavní obsah
David Zápal
Článek

To, co se dalo čekat po sobotním debaklu zábavného pořadu QI: Na vše máme odpověď, který moderoval Leoš Mareš (47) a jenž si ani v nejsilnějším programovém okénku nenašel větší počet diváků než ve středu večer, se stalo realitou. Prima po tomhle debaklu okamžitě pořad zrušila!

„Mohu potvrdit, že jsme ukončili natáčení první řady pořadu QI. Plánujeme ale, že se v budoucnu k tomuto formátu vrátíme,“ potvrdil Super.cz konec zábavného vědomostního pořadu mluvčí Primy David Vaníček. I když výsledky sledovanosti byly mizivé, televize si nezoufá. „Splnilo to naše očekávání, co se týče omlazení věkové skupiny diváků,“ dodal.

Pořad budil velká očekávání. V Británii je totiž fenoménem. Ukázalo se ale, že Češi nejsou na podobnou věc ještě úplně připraveni, přestože v ateliéru padaly neuvěřitelně inteligentní fórky, a navíc bylo možné se leccos nového dozvědět.

Na Primě se vzácně shodují, že za neúspěchem rozhodně nestojí osoba Leoše Mareše. „S ním jsme naprosto spokojeni. Budeme s ním dále široce spolupracovat,“ řekl nám zdroj z vedení.

Sám Mareš byl se svým angažmá v QI spokojený a nelituje ho. „Náš pořad patrně neměl dostatečné množství diváků, ale měl velké množství fanoušků. To se jen tak nevidí. A kvůli nim mě jeho ukončení mrzí, nicméně natáčení je pozastaveno,“ uvedl Mareš.

Paradoxní je, že natáčení u nás do té doby neznámého formátu přitahovalo množství zvědavců. Za šest natáčecích dnů jich přišlo na pět tisíc čistě jen ze zájmu. Prima ušetřila za kompars, což se jen tak nevidí.

Leoš Mareš se podle našich informací nyní s vedením Primy chystá do Cannes, kde budou hledat vhodný formát na jeho jarní novou zábavnou show. Že by přišel o lukrativní kšeft (stejně měl smlouvou na rok přesně dané peníze bez ohledu na počet pořadů), tak nehrozí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám