Hlavní obsah
Článek

Z toho až mrazí, jak zvláštní smysl pro humor má smrt. Pro textaře Zdeňka Rytíře (†69) si přišla ve chvíli, kdy si na sociální síť přidal odkaz na písničku It Is A Good Day To Die (Je krásný den na umření). „Dopsal status, pak ho hned odvezli do nemocnice, kde zemřel,“ potvrdil Super.cz blízký přítel Rytíře.

Zdeněk Rytíř dlouhá léta doslova trpěl s dýchacími potížemi (čekal na transplantaci plic) a byl zázrak, že z tohoto světa neodešel dřív. Všichni to přičítali na vrub příkladné péči jeho ženy Helenky. V noci na středu už asi tušil, že nastává jeho poslední hodinka, a s přáteli na sociální síti se rozloučil poněkud šibeničním humorem – písní, kterou oznámil, že se chystá na onen svět. Hned poté ho postihl infarkt a zemřel.

Režisér Petr Soukup byl prakticky sousedem muže, kterého milovali snad všichni, kteří ve světě populární hudby něco znamenají. „Byl těžce nemocný už šest let. Když se v červnu roznesla fáma, že zemřel, ještě jsme to s Michalem Horáčkem dementovali. Říká se, že když někdo někoho zaživa pohřbí, ten pak žije dlouho. Pro Zdeňka to bohužel neplatilo,“ povzdechl si kamarád Rytíře.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám