Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už čtrnáct let žije Dalibor Gondík (54) s vědomím, že trpí epilepsií. Jelikož je herec bojovník, rozhodl se s nemocí utkat a razantně změnil životní styl. Má nový jídelníček, cvičí v posilovně a pravidelně běhá s trenérkou.

Poté, co ho v březnu postihl dramatický záchvat na ulici a musela ho odvézt sanitka do nemocnice, podstoupil medikamentózní léčbu. Od té doby jeho potíže naštěstí ustaly. „Byl jsem nedávno na pravidelné kontrole a vypadá to se mnou dobře. Tabletková léčba zřejmě funguje," svěřil se Super.cz Dalibor.

Léčba má ale také své stinné stránky. „Musel jsem upravit režim. Poměrně velkou nevýhodou je, že nemůžu řídit motorové vozidlo. Auta byla mou vášní, řídil jsem rallye, jezdil jsem na motorce, v divadle jsem rozvážel všechny lidi na zájezdy. Toho jsem se musel vzdát," posteskl si. Oficiálně Gondík sice nesmí s autem na silnice, za volant se ale nejspíš brzy posadí. „Na uzavřené trati, kde jezdí auta bez poznávacích značek, bych se projet mohl. Zatím jsem to ještě nezrealizoval, ale stále se tím uklidňuju, že si to takto budu kompenzovat," nechal se slyšet Dalibor.

Reklama

Další články

Načítám