Hlavní obsah
Článek

Roztomilá holčička s ofinkou patří k našim nejkrásnějším dívkám. Ač měla slibně našlápnutou sportovní kariéru, nakonec se prosadila ve světě modelingu. A udělala dobře. Díky úspěchu v jedné české soutěži krásy byla vyslána na prestižní mezinárodní klání krásy, které vyhrála jako první Češka v historii. Na rozdíl od jiných missek má už léta stálého přítele a neprovází ji žádné velké skandály. Poznali jste ji?

Tereza Fajksová (34) se narodila 17. května 1989 v Ivančicích. Vystudovala sportovní gymnázium a soukromou Veřejně správní akademii v Brně. Už odmalička byla sportovně založená, hrála volejbal, a dokonce to dotáhla až do extraligového volejbalového týmu Královopolská Brno.

Trojnásobná juniorská volejbalová mistryně ale ze zdravotních důvodů musela v devatenácti letech svou slibně rozjetou kariéru ukončit. O to víc se zaměřila na modeling a soutěže krásy.

V Miss ČR se roku 2009 dostala až do finále, ale prosadit se dokázala až o dva roky později v České Miss. Třetí místo a titul Česká Miss Earth jí katapultovalo na ekologicky zaměřenou mezinárodní soutěž krásy Miss Earth, kterou Tereza jako historicky první Češka vyhrála v konkurenci 79 dívek z celého světa.

Kráska zabodovala také díky nádherným šatům s hlubokým dekoltem od návrhářky Miriam Janásové. Od té doby patří k úspěšným českým modelkám. Případní nápadníci ale mají smůlu. Sympatická blondýnka už šest let žije s basketbalistou Lubošem Gregorem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám