Hlavní obsah
Článek

Porod trojčat je už sám o sobě považován za raritu, pravděpodobnost je zde jedna ku čtyřem tisícům. Velšskému manželskému páru se ovšem podařilo ještě něco mnohem vzácnějšího. Na svět přivedl trojčata identická, což v praxi znamená, že podle dostupných údajů proměnili šanci jedné ku dvěma stům miliónům.

Manželé Karen a Ian Gilbertovi z velšského Pontypoolu byli nadšení, když se z ultrazvuku dozvěděli, že čekají trojčátka. Jejich radost ovšem už nesdíleli lékaři, kteří Karen dvakrát doporučili přerušit těhotenství s obavami o její zdraví. Následně se dvojice, která již vychovávala dceru Faye, dozvěděla, že mají zvolit pouze jedno, nebo dvě děti, aby mohl porod proběhnout bezpečně.

Rozhodnout se mezi třemi holčičkami však Gilbertovi nedokázali a rozhodli se raději riskovat zdraví dětí i dvaatřicetileté maminky a bojovat za všechny tři nenarozené holčičky.

Dívenky nakonec Karen a Ian uvítali do rodiny 2. srpna, o dva měsíce dříve, než bylo v plánu. Trojčátka dostala jména Maddison, Paige a Ffion. Byla však tak maličká, že se vešla do dlaně. Ihned po narození putovala do inkubátoru, odkud si je po šesti týdnech mohli šťastní čtyřnásobní rodiče vzít domů.

Reklama

Další články

Načítám