Hlavní obsah
Článek

Herce Romana Skamene (69), který měl svého času problémy s alkoholem, si všichni pamatují z filmového plátna především jako veksláka Bínyho z kultovního filmu Bony a klid. Teď se ke své postavě znovu vrátil.

Když se režisér Vít Olmer rozhodl natočit pokračování této „vekslácké balady“, bylo jasné, že drobný vekslák-pěšák a vyhlášený šprýmař se zde znovu objeví právě v podání zmíněného herce. Jelikož se doba změnila, změnil se i způsob výdělku Bínyho. Už neprodává na ulici bony, přesto zase šlape chodník, nyní však pouze jako naháněč cizinců před restaurací na Staroměstském náměstí.

Skamene nebude jediným hercem z původní jedničkové sestavy. Režisér Vít Olmer postupně přivede zpět všechny známé charaktery. Kromě šéfa veksláckého gangu Richarda, kterého hraje někdejší krasavec Josef Nedorost, se zde objeví Martin v podání Jana Potměšila, který se původně vydal do Prahy sehnat bony a nakonec skončil za mřížemi, a dokonce i  „bondgirl“ celé party „Evička Tričko“ alias Veronika Jeníková.

„Bony a klid byla moc pěkná, soustředěná práce s Vítkem a taky kameramanem Otou Kopřivou, který bohužel ještě před dokončením filmu zemřel. Dlouho jsem nemyslel na to, že by pokračování mohlo být, pak to kolem mě dlouho kroužilo – ale projekty to byly velmi nekonkrétní, nikdy se mi nedostal do ruky scénář. Až teď. A to, že jsme se při práci znovu potkali s Vítkem, který je ve skvělé formě, je velká výzva a velká radost. Chci, abychom scénář naplnili stejnou energií, která nesla i ten první příběh,“ zdůraznil Jan Potměšil. „Vít Olmer je pro mě zárukou kontinuity,“ dodala Veronika Jeníková.

Ve filmovém pokračování nebudou chybět ani noví herci, kteří budou prý pro diváky velkým překvapením.

Související témata:
Josef Nedorost

Reklama

Další články

Načítám