Hlavní obsah
Článek

Rihanna (23) se dostala pod tlak amerických aktivistů, kteří požadují zákaz videa k její nové písni Man Down. Je prý příliš násilné. V šokujícím videu zpěvačka, která pochází z Barbadosu, chladnokrevně zastřelí na vlakovém nádraží muže, který ji předtím znásilnil.

Klip byl v USA poprvé vysílán na stanici BET před pár dny a reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Melissa Hensonová, ředitelka komunikací a veřejného vzdělávání rady rodičů pro televizi, prohlásila:

"Rihannin osobní příběh a status celebrity jí dává skvělou příležitost promluvit k obětem znásilnění a domácího násilí. Avšak místo toho, aby obětem řekla, že by měly hledat pomoc, Rihanna natočila video, kde jde jen o mstu v podobě promyšlené vraždy."

Zajímavý komentář k této kontroverzi poskytl Paul Potter, spoluzakladatel nátlakové skupiny Industry Ears, který řekl: "Kdyby Chris Brown ve svém novém videu zastřelil ženu, svět by se zastavil. Ale ani Rihanně by to nemělo projít. To video by se nemělo vysílat."

Chris Brown je Rihannin bývalý přítel, který ji v únoru 2009 surově zbil. Zpěvačka se teď chystá předělat dvě nejkontroverznější scény (znásilnění a střílení). Brání se ale i tím, že zveřejnila různé zprávy od fanoušků, kteří, jak uvádí list Metro, tvrdí, že je její klip inspiruje.

Reklama

Další články

Načítám