Hlavní obsah
Článek

Bratr herečky Evy Čížkovské (58), která hraje v seriálu Ordinace v růžové zahradě pacientku Sisi, prý seděl neprávem a bude žádat po státu finanční náhradu! Václav Čížkovský (47), o jehož propuštění z basy jsme psali nedávno a jenž si sám zahrál Štefana ve filmu Copak je to za vojáka, se dušuje, že vězení na něj kdosi narafičil. A s tím, kdo mu za mříže pomohl, si hodlá vyřídit účty.

"Dvanáctého května jsem byl propuštěn z vězení ve Stráži pod Ralskem, protože jsem konečně po třinácti měsících sehnal důkazy o tom, že jsem ve vězení vůbec neměl být," svěřuje se Čížkovský a pak vypráví historku o tom, že před lety na sebe nechal přespat leasing kamaráda, který však auto fiktivně nechal ukrást, podmíněný trest ale dostal Čížkovský. Loni se pak ocitl v celostátním pátrání, a když šel na policii zjistit proč, okamžitě ho odvezli do výkonu trestu. Podmínka přitom už měla být údajně zahlazená.

"Nedopustil jsem se žádného dalšího trestného činu a uhradil i v plném rozsahu škodu vyměřenou soudem (sedm set tisíc korun). Čtrnáct dní jsem pak byl v pankráckém vězení, kde jsem se teprve dozvěděl o změně podmínky v nepodmíněný trest, protože jsem škodu údajně neuhradil. Teď řeším svou rehabilitaci, náhradu škody a újmu vzniklou mým neoprávněným pobytem ve vězení. Paralelně již probíhá trestní vyšetřování osoby, která stála v pozadí celé události a iniciovala zmanipulování celého procesu. Jednalo se o čistě osobní mstu a závist jedné osoby, kterou zatím nemohu jmenovat," tvrdí Čížkovský. Tohle vysvětlení pojala za své i jeho sestra, a tak na něj zrušila embargo a s bratrem se znovu stýká.

"Mám za sebou ztracený rok života, téměř rozpadlé soukromé i pracovní vazby. A ty mi nikdo a žádné peníze nemohou nahradit. Naštěstí mě podporovala rodina a několik málo přátel, kteří ode mě nedali ruce pryč a naopak nezištně a ochotně pomohli. Mezi ně patří i Helena Vondráčková, která mi pomohla finančně i psychicky," dodal Václav Čížkovský, který se chce nyní pilně vrhnout na tvorbu filmů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám