Hlavní obsah
Článek

Pochází z Ostravy, ale její jméno zní, jako by bylo kombinací východních vlivů a italštiny. Vladivojna La Chia si je ale tak úplně nevymyslela. To křestní má po tatínkovi, který se jmenuje Vladivoj a pracuje jako hasič. La Chia je zase z maminčiny strany.

Zpěvačka s tímto jménem se ve vlnách české hudby pohybuje už skoro dvanáct let a právě vydala svoje sedmé album, čtvrté autorské. Předchozí byly již se zaniklou skupinou Banana. Kromě nového alba Šraf nám Vladivojna představila i své akvarely a prozradila, že plánuje na zvukovém nosiči vydat i své krátké povídky, které nazvala Vladibajky.

Vladivojna se ale neobjevuje jen na koncertech či na výstavách svých prací, ale pravidelně ji můžeme slyšet v pořadu Čajovna v Českém rozhlasu a její tvorbu známe i z televize. U několika pořadů měla na starosti hudební dramaturgii a její melodie jsme mohli slyšet i jako znělky pořadů VIP Prostřeno nebo Nahá jsi krásná.

"Nějak si na svoji spíše alternativní tvorbu musím vydělat," řekla se svým křehkým úsměvem Super.cz Vladivojna.Ta momentálně připravuje hudbu i k novému seriálu na HBO a to, že má její muzika své kvality, ocenili i v prestižních soutěžích Český lev nebo Ceny české kritiky, kde byla díky hudbě k úspěšnému filmu Nevinnost na obě ceny nominována.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám