Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jednou z krásek, které ozdobily sobotní přehlídku Jakuba Polanky, pořádanou v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu 2013, byla Tereza Srbová. Veleúspěšná česká modelka a herečka se neobjevila na mole, ale zářila v první řadě. Srbová dorazila do stanu na Pařížské ulici v doprovodu hudebníka Jan P. Muchowa. Nelekejte se, hudebník nevyměnil manželku za mladičkou modelku. Ve skutečnosti se Srbová a Muchow dlouholetí přátelé. „Nevidím na tom nic zvláštního. Jsem také zadaná a můj partner a Honza se znají," zdůvodnila své garde Srbová. Před časem kráska vystoupila v klipu k písní ’5 Tibeťanů’ hudebníkovy kapely Umakart. Zde si zahrála  společně s britským hercem Rupertem Youngem.

Tereza Srbová se v minulosti věnovala modelingu na nejvyšší úrovni. Pracovala především v Paříži a nafotila kampaně pro mnoho kosmetických a módních značek. Mezi nejprestižnější práce určitě patří kampaň pro značku Christian Dior, fotila s Nadiou Auermannovou nebo Helenou Christensenovou a po dlouhou dobu spolupracovala s módním návrhářem Azzedinem Alaiou. Modeling Terezu ale neuspokojoval, s herectvím koketovala už v dětství.

Nyní kráska žije v Londýně a je v současné době nejobsazovanější českou herečkou v zahraničí. Svou hereckou kariéru odstartovala rovnou v britských a amerických filmech. Její filmový debut přišel v podobě role ve filmu Davida Cronenberga Východní přísliby, což byl také Terezin první filmový casting. Snímek, ve kterém si Tereza zahrála po boku Vigga Mortensena a Vincenta Cassela, získal hlavní cenu na filmovém festivalu v Torontu a tři nominace na Zlatý glóbus. Další role následovaly a Tereza pak stála před kamerou vedle takových herců, jako jsou Helen Mirrenová, Rachel Weiszová  nebo Jude Law. Minulý rok natáčela svůj první český projekt, seriál Sanitka 2, v jehož závěrečných dílech se objeví v listopadu. Od podzimu ji mohou vidět i američtí televizní diváci v seriálu Strike Back, který se nyní vysílá také u nás pod názvem Protiúder.

Související témata:
Jan P. Muchow

Reklama

Další články

Načítám