Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Návštěva exekutorů u rodiny Štikových, o níž psal Super.cz jako úplně první, může mít pro hlavu rodu Moniku Štikovou velmi vážnou dohru. Jak jsme již informovali, před pracovníky exekutora prý vztekle strhávala nálepky, kterými označili zabavený majetek. A pokud nevezme rozum do hrsti, může jít až na pět let do kriminálu!

Jak jsme totiž zjistili, během návštěvy exekutorů, kterou přitom Štiková docela vtipně popírá (přestože ji potvrdily tři na sobě nezávislé zdroje a později i čtvrtý), měla demonstrativně odstraňovat známé žluté exekuční nálepky z věcí, které byly zabaveny, respektive sepsány.

Pracovníci exekutorského úřadu si je totiž neodvezli s sebou, ale nechali je na místě. Proto Monice Štikové moc nepomůže, bude-li novinářům pouštět do telefonu televizi nebo věž, aby dokázala, že jí exekutoři nic nesebrali. Nyní to totiž mohou udělat kdykoliv.

A kdyby se náhodou mamá Štiková rozhodla vzepřít se jejich rozhodnutí a pár věcí takzvaně ulít, se zlou se potáže.

„Pokud někdo označení sepsané a nezajištěné věci neoprávněně odstraní, lze uvažovat dvě varianty. Může mu být uloženo pořádkové opatření (podle občanského soudního řádu až padesátitisícová pokuta), nebo jeho čin může být posouzen jako přestupek. Pokud by však byla exekučně sepsaná movitá věc například zcizena nebo zničena, mohlo by se jednat o naplnění skutkové podstaty trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ sdělila Super.cz mluvčí Exekutorské komory Petra Báčová.

A podobný skutek se trestá sazbou až do pěti let nepodmíněně!

Monika Štiková by se proto rozhodně neměla chovat, jako by měla nad právem převahu, jinak by lehce mohla skončit ve vězeňském stejnokroji. Tam by si o doposud asi jen předstíraném luxusu mohla nechat jen zdát.

Reklama

Další články

Načítám