Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Neuvěřitelný životní příběh připravily sudičky Angličance Lise Cross. Dnes pětatřicetiletá žena z Plymouth se během dospívání potýkala s anorexií, jako teenagerka vážila pouhých 41 kilogramů a oblečení chodila nakupovat do dětského oddělení. S prozřením jí nakonec pomohla až láska a ona od základů změnila svůj přístup k jídlu i svému tělu.

Jako dítě Lisa jedla vše a v nemalém množství, avšak v patnácti přišel zlom. Postupně dokázala pozřít jen ovoce a denně do sebe dostala pouze 500 kalorií. Rodiče z ní byli nešťastní.

Po dvou letech se ji tatínek snažil šokovat její fotografií v plavkách, kterou pořídil během společné dovolené, ovšem bez úspěchu. Až o několik měsíců později přišlo varování, a to ve chvíli, kdy začala Lisa přicházet o vlasy. „To pro mě byl opravdu budíček. Byla mi navíc stále zima, cítila jsem bolesti a neměla žádnou energii. Snažila jsem se to změnit, ale potom, co jsem se tak dlouho vyhýbala jídlu, nevěděla jsem, jak zase začít jíst,“ přiznala.

„Zaměřila jsem se na sladké věci jako koláče a sušenky, ale tolik jsem se bála kalorií, že jsem trávila tři nebo čtyři hodiny denně v posilovně. Žila jsem na energetických drincích a Coca-Cole, ale pořád jsem byla velmi uzavřená. Nikdy jsem nechtěla jíst vedle někoho. Ale když jsem trávila tolik času cvičením, nepřibírala jsem,“ vyprávěla Lisa. To vše se dělo v době, kdy se po maturitě odstěhovala do Japonska i se svým přítelem japonským kulturistou a začala tam vyučovat angličtinu.

Japonský přístup ke stravování, které je kolektivní záležitostí a zdravé, plus zmiňovaný přítel Lisu od základů změnili. Ona se v posilování zhlédla a místo 500 kalorií denně dnes přijímá desetkrát tolik. Váží téměř 75 kilogramů a svalů má víc než většina mužů. Cross se dostala dokonce na takovou úroveň, že vyhrává jednu soutěž za druhou. Jejím největším snem je ale dostat se na nejprestižnější klání v bodybuildingu Miss Olympia do Las Vegas.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám