Hlavní obsah
Článek

Pokud máte zájem o "tradiční řemesla", opravdu potřebujete peníze a nebojíte se práce s lidmi, možná to je něco pro vás. Věznice v indickém státě Assám hledá popravčího. Správa věznice v Jorhatu totiž nenašla zaměstnance, který by byl ochoten oběsit vězně odsouzené na smrt, a začala hledat dále od domova.

Zdá se, že prozatím čeká na svůj konec jen jeden muž, jistý Mahendra Nath Das, který na trhu uříznul své oběti hlavu. V Indii se trest smrti vynáší jen málokdy. Soudce ale dospěl k názoru, že Das, který pak pobíhal po městě s useknutou hlavou svého rivala z odborů, si nejvyšší trest zaslouží.

V posledních patnácti letech byli v druhé nejlidnatější zemi světa oběšeni jen dva odsouzení a nejzkušenější indický kat Nata Mullick zemřel v roce 2009. Byl svému řemeslu tak oddaný, že v roce 2004 - ačkoliv si již jako čtyřiaosmdesátník dávno užíval důchodu - ještě pověsil svého posledního "zákazníka".

Teď je ale kat po smrti a jak uvádí list Metro, assámské úřady se sice s žádostí o výpomoc v otázce popravčího obrátily na sousední státy Uttar Pradéš a Západní Bengálsko, ale zatím se nikdo nenašel.

Reklama

Další články

Načítám