Hlavní obsah
Článek

Na rapperské scéně se právě rozhořela bitva mezi Patrikem „Rytmusem“ Vrbovským (47) a Ramónem Beněm, přezdívaným Rakby (24). Přítel Dary Rolins (51) se na scénu vrací se svou obnovenou skupinou Kontrafakt.

Řezník z Piešťan nedávno vyslal do světa zprávu, že on a jeho nově přetvořená kapela nebudou znít jako legrační rádoby rappeři. To si vzal k srdci právě Rakby, který Rytmuse obvinil z toho, že je „falešný“ a že je „pseudohvězda“. Na reakci slovenského drsňáka nebylo třeba dlouho čekat. Prostřednictvím klipu Škola Rapu vzkazuje Rytmus se svými kumpány, co si o Rakbym a jemu podobných myslí.

Ptali jsme se Rytmuse, co ho vedlo k vytvoření této protireakce. „Cílem bylo rozdělit zrno od plev a vrátit na scénu pravý rap. Odjakživa to v rapu fungovalo tak, že tu přežil jen ten, kdo má talent," říká Rytmus a sebevědomě dodává: „Po dvaceti letech v šoubyznysu, kdy jsem postavil hiphopovou scénu a dal základy rapu, si už můžu hrát. Klidně si můžu dovolit vydat taneční desku nebo Moravanku a kdykoliv se vrátit ke Kontrafaktu. Nemusím tu nikomu nic dokazovat."

To, že rappeři Rytmus, Separ a Momo natáčeli klip na hřbitově, má svůj význam. Vlastně jde o cílenou metaforu pohřbu pseudorapperů a těch, kteří si na rap pouze hrají.

Reklama

Další články

Načítám