Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Pamatujete na nezapomenutelnou roli herecké persony Josefa Vinkláře (†76) v seriálu Byl jednou jeden dům? V legendárním komediálním dramatu na pokračování o životě několika partají za protektariátu ztvárnil boxera, který se pere nejen v ringu, ale i s osudem. Divákům se již brzy představí i jeho dosud víceméně utajovaný syn Adam Vinklář (40) v Kameňáku 4 v podobné roli. A jak je z fotek vidět, tatínka, i kdyby chtěl, v žádném případě nezapře!

Syn slavného herce získal roli tělocvikáře v připravovaném filmovém trháku absolutně neprotekčně, musel si projt náročným castingem.

„Na tu roli se přihlásila spousta kluků, většinou byli vysoustruhovaní a neměli chybu. Ale i když si jich vážím, pořád mi tam něco chybělo. Pak do dveří vstoupil Adam a nejen já měl jasno. Nevěděl jsem, jak moc podobný tátovi je, až do chvíle, kdy se tam objevil a já před sebou okamžitě viděl Pepíčka Vinkláře coby zarputilého boxera ze seriálu Byl jednou jeden dům. Všichni jsme se na sebe podívali a řekli jen: Jo, to je on. Máme ho!“ svěřil se Super.cz producent Kameňáku Pavel Pásek.

Ten kostymérkám na place nařídil, aby i Adama Vinkláře po vzoru tatínkovy role oblékli do nátělníku s lvíčkem, nečekal však, že nakonec mu dají tílko sice se lvem, ale v logu sponzora.

A co na to, co mu zajistilo angažmá v pokračování slavné filmové trilogie, říká sám Adam Vinklář? „Je možné, že jméno zapůsobilo. Mně ale bylo řečeno něco jiného. Nicméně u mě mohli počítat s tím, že tam ten talent je. Ty kluky, co tam byli, jsem viděl a chápu, že věkově a fyzicky jsem na tom jinak, než oni, ale protože jde o komedii, tak to člověk bere jinak,“ řekl nám skromně syn Josefa Vinkláře.

V Kameňáku, který má premiéru už desátého října, si tento příležitostný herec střihne roli „krotitele puberťáků“ na škole, a jak už naznačil trailer, půjde s ním o hodně velkou švandu!

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám