Hlavní obsah
Článek

Na prestižní soutěži Miss World se letos dějí věci! Nejspíš poprvé v historii se prošetřuje, jak se do finále dostala dívka, která oficiálně v žádné ze zemí korunku královny krásy nezískala. Osmnáctiletá Rakhima Ganieva z Taškentu dorazila na Bali, kde se koná soustředění s ostatními účastnicemi, jako reprezentantka Uzbekistánu, ale je tu jeden háček. V její rodné vlasti se žádná podobná volba Miss oficiálně ani nekoná…

I když by jistě nikoho nepřekvapilo, že se okatá brunetka stala nejkrásnější dívkou Uzbekistánu pro letošní rok, vše je nejspíš úplně jinak. Tato muslimská země prý ani nikdy podobnou soutěž nepořádala.

Rakhima se prezentuje jako inteligentní, sportovně založená dívka s muzikálním talentem, která ráda čte ruské literární klasiky - Čechova, Dostojevského a Tolstoje. Po absolvování finále Miss World v Jakartě hodlá dokončit studia na univerzitě a stát se právničkou.

Dívka bude ale spíš jen velkou pohádkářkou. Nejen, že uzbecká média o ní nemají zdání, ale dokonce ani uvedená univerzita nemá žádné záznamy o tom, že by u nich studovala jakási slečna Ganieva.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám