Hlavní obsah
Článek

Nejstarší dcera herce Martina Stropnického vyrazila úspěšně v otcových stopách. Už si zahrála dceru primáře Frynty v seriálu Ordinace v růžové zahradě a dostala také velkou roli ve filmové pohádce. Dvaadvacetiletá Anna je ovšem velice podobná otci a tak ji role princezen míjejí.

Anna končí studium herectví, hraje i v divadle v Mladé Boleslavi. Osudové krásky však nikoli. "Křehké naivní naivní krásky mě asi nečekají, ale klidně sen bez nich obejdu," řekla Super.cz Anna. I v seriálu, kde měla milostnou zápletku jako sekretářka s ředitelem nemocnice, ji nakonec odklidili z Kamenice do Prahy. A ne, že by ji to nemrzelo. "Na druhou stranu jsem tam točila dva roky, byla to cenná zkušenost, ale třeba díky tomu budu mít možnost posunout se k něčemu jinému," svěřila Anička.

Stropnická  nyní objíždí premiérová představení muzikálové pohádky režiséra F. A. Brabce V peřině. Hraje tam zakřiknutou švadlenku, jejíž vytoužený muž pálí za konkurencí - krásnou dívkou Sen v podání Nikol Moravcové. "Anička je fakt celý táta. I na plakátě je ta podoba hodně výrazná. Ale já si zase vedle ní připadám jako obryně Stáňa," řekla Super.cz profesionální modelka Moravcová.

Tím, že zdědila tatínkovu podobu a není křehká blondýna po mamince Lucii Stropnické se Anna netrápí. U jejího bratra Matěje, jehož si režisér F. A. Brabec vybral pro hlavní roli ve svém předchozím snímku Máj, se rodinná podoba zkombinovala. Matěj hrál bouřliváka Viléma, další filmové role však odmítá a věnuje se politice. "Matěj díky tomu, že vypadá jemněji po mamince, romantika hrát může, my s tátou asi budeme navždy za drsňáky," směje se Anna.

Reklama

Další články

Načítám