Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Tahle dáma během svého krátkého života zoufale toužila po slávě. Simone Silva je dnes dávno zapomenutou hvězdičkou s tragickým osudem, které se nikdy nepodařilo rozjet filmovou kariéru. Její sláva se dá opravdu počítat pouze na minuty. A stačilo jí k tomu opravdu málo. Jen ukázala svá přírodní ňadra.

V padesátých letech se mihla v několika béčkových podprůměrných filmech. Ovšem bez úspěchu. Svých pár minut slávy si užila v roce 1954 na filmovém festivalu v Cannes, kde se před houfem fotografů bez varování odhalila. Její nahé vnady, které nebyly v žádném případě zanedbatelné, skončily na pár minut v rukou hollywoodského štramáka Roberta Mitchuma. A fotografové se mohli přetrhnout.

Skandální fotografie, které vznikly na jednom z ostrovů Francouzské riviéry nedaleko Cannes, následně obletěly svět. Organizátoři byli zděšeni a nakonec herečku požádali, aby opustila festival. Simone se v následujících letech pokoušela nastartovat filmovou kariéru v Americe, což se jí nikdy nepodařilo. Ještě v roce 1957 avizovala, že se znovu vydá do Cannes a předvede podobně peprný kousek.

Do Cannes se herečka už nepodívala, 30. listopadu toho roku byla nalezena ve svém londýnském bytě mrtvá. Bylo jí devětadvacet let. Pitva jako příčinu smrti určila mrtvici. Přátelé této divy se shodovali, že za její předčasný odchod ze světa mohly drastické diety, kterými se trápila.

Reklama

Další články

Načítám