Hlavní obsah
Článek

Spisovatelka Bára Nesvadbová (49) působí jako žena s tvrdou slupkou. Sebetvrdší skořápka ale čas od času pukne. Naposledy se známá spisovatelka dojala během otevření kavárny Mezi Řádky.

Příjemné zařízení, kde se nachází kavárna, pekárna a knihovna v jednom ve Štefánikově ulici na pražském Smíchově, totiž zaplnila knihami svého otce Josefa Nesvadby. Knižní fond zatím tvoří přibližně tisíc pět set položek. Většina knih pochází právě z knihovny zesnulého spisovatele sci-fi literatury Nesvadby.

„Knížky do kavárny jsme vybíraly s mámou. Máme jich doma takovou spoustu, že vytvořit správný výběr bylo trochu hektické. A upřímně i dost smutné," řekla Bára a jedním dechem dodala: „Hrozně moc mě těší, že je jeho práce teď někde sumarizovaná. Byl to jakýsi můj dluh vůči němu."

Bára si byla ale dobře vědoma, že její počínání je k dobré věci. V zařízení totiž pracují lidé s lehkým mentálním postižením, kteří se chtějí zařadit do společnosti. „Myslím si, že největší podpora je dát postiženým lidem zaměstnání. Pochopitelně je to mnohem víc než jakýkoliv věcný dar," říká Bára, které je mezi těmito lidmi dobře. „Oni jsou hrozně fajn. Jsou pravdiví," říká.

Související témata:
Kavárny

Reklama

Další články

Načítám