Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Takhle vypadala na startu své hvězdné kariéry jedna z nejosobitějších zpěvaček let šedesátých, která má ve svém repertoáru řadu nezapomenutelných hitů. Kromě silného a nenapodobitelného hlasu dostala do vínku také velmi specifický smysl pro humor. Osud se s ní však nikdy příliš nemazlil. V osmašedesátém roce emigrovala, v životě měla smůlu na chlapy a se svým jediným synem má velmi komplikovaný vztah. Už víte?

Yvonne Přenosilovou známe jako boubelatou dlouhovlásku, když se svou typickou ofinou zpívala nezapomenutelné hity jako Sklípek, Boty proti lásce nebo Tak prázdná. Z pozdějších porevolučních časů si ji pamatujeme jako velmi pohotovou a břitkou komentátorku politických poměrů i společenských nešvarů. Málokdo si však vzpomene, jak tato dáma vypadala, když byla před kamerou úplně poprvé.

Společně s ostatními dívkami se mihla slavným filmem Miloše Formana Konkurs. „Byl to podvod, protože nás Miloš Forman točil skrytou kamerou. My se tam ztrapňovaly a on z toho udělal  film. Snad jedině Věra Křesadlová to tehdy věděla, protože už s ním měla bližší styky. Jinak to nevěděl nikdo, došlo nám to až za rok, kdy ten film běžel v biografu. Zpívala jsem španělskou píseň Malageňa, čímž jsem porotu probudila. Karel Mareš, který v ní seděl, mě pak pozval na opravdový konkurs,“ vzpomínala na své začátky po letech Yvonne.

Reklama

Další články

Načítám