Hlavní obsah
Článek

Miroslav Etzler (59), policejní kapitán z primáckého seriálu Cesty domů, se na chvíli ocitl v kůži bezdomovce. Do situace muže na ulici se vžil ne v rámci nějaké nové role, ale kvůli charitativním účelům.

Uválený kabát a beztvarou hučku si na sebe oblékl kvůli fotce pro charitativní kalendář Armády spásy. A protože je Mirek perfekcionista a chtěl působit co nejvíc věrohodně, ještě se nechal patřičně ušpinit.

„Na ulici všichni běžně vídáme spoustu starých, nemocných nebo postižených lidí, ale taky lidi, kteří se ocitli v nouzi. Soucítím s nimi. Zaplať pánbůh, že existuje organizace, která těmto lidem pomáhá a snaží se jim ukázat cestu, jak se z této zoufalé situace dostat. Nikdo z nás nikdy neví, kdy se může dostat do potíží," míní Etzler.

"I já jsem si v životě prošel nelehkým obdobím a sáhl si na dno. Proto vím, že ocitnout se v situaci, kdy nemáte nejen na nájem, ale třeba ani na jídlo, a není nikdo, kdo by vám pomohl, kdy nemáte kde složit hlavu, jste vděční za hrnek čaje nebo talíř polévky, může být snadnější, než si myslíte. Praví přátelé se od člověka, který se ocitne v nouzi, neotáčejí. Ale kolik takových přátel máme, že?“ dodal herec.

Kromě Miroslava Etzlera oslovila Armáda spásy pro focení například zpěváky Ilonu Csákovou a Vlastu Horvátha, novináře Janka Kroupu, hrudního chirurga Pavla Pafka, hudebního skladatele a dirigenta Varhana Orchestroviče Bauera a další.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám