Hlavní obsah
Článek

Slovenská podnikatelka Nora Mojsejová, českým divákům známá z pořadu Šéfka, skončila v úterý v policejní cele. Jak informoval server hnonline.sk, košická podnikatelka je obviněna z daňových úniků.

Policie tuto informaci nepotvrdila, ale ani nevyvrátila. „Národní kriminální agentura zadržela na východním Slovensku jednu osobu. Probíhají procesní úkony, proto zatím není možné poskytovat žádné bližší informace,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Dobiášová.

Mojsejová měla být členem organizované skupiny, která působila na Slovensku v létech 2007 až 2010. Členové skupiny se měli dopustit trestního činu podvodu prostřednictvím dvou desítek firem, které založili nebo ovládli.

Firmy předkládaly falešné doklady, na jejichž základě podávaly daňová přiznání s nepravdivým obsahem. Následně si členové skupiny uplatňovali nadměrné odpočty daně z přidané hodnoty. Například jen dvě košické firmy této skupiny žádaly od státu vyplacení milionu eur. Mojsejová čelí rovněž dalším obviněním z podvodu, které už řeší soudy.

Reklama

Další články

Načítám