Hlavní obsah
Článek

Už tuto středu se ve Španělském sále Pražského hradu předvede čtrnáct finalistek prestižní modelingové soutěže Schwarzkopf Elite Model Look 2013. Pro většinu dívek, které často ještě ani nemají občanku, to bude první vystoupení na úrovni světové show ve velkém stylu. Děvčata předvedou modely z kolekcí světových módních značek, jako jsou Vivienne Westwood, Jean Paul Knott, Ilaria Nistri či Tsumori Chisato. Aby mladičké krásky získaly více sebevědomí, nastoupily na scénu zkušené hvězdy světového modelingu Pavlína Němcová (52) a Michaela Kociánová, aby jim předaly své zkušenosti. A my jsme byli u toho.

Slovenská topmodelka a česká herečka a topmodelka učily dívky, jak načerpat chybějící sebevědomí, jak správně chodit po mole a jak třeba komunikovat s budoucím klientem. „Dívkám jsem se snažila sdělit, aby k této příležitosti přistupovaly zodpovědně. Modeling je vážnou prací, byť to tak nevypadá. Ať nepropadají pozlátku být viděna a objevovat se na večírcích, protože o tom to není," reprodukovala své rady Pavlína Němcová. „Při práci v modelingu by měly rozhodně dál studovat, protože sama vím, že se to dá zvládnout," zopakovala Pavlína, která sama na francouzské Sorboně vystudovala práva.

V naší reportáži jsme se ptali es světového modelingu Němcové, Kociánové nebo třeba českého topmodela Robina Barneta, jak se rozpozná topmodelka od řadové modelky. Jejich slova doplnil jeden z nejpovolanějších, ředitel soutěže Saša Jány, který pomohl zrodit takové hvězdy modelingu, jako jsou Denisa Dvořáková, Karolína Mrozková, slovenská vítězka světového finále EML 2003 Denisa Dvončová a Michaela Hlaváčková. „To, že všechna děvčata, která se k nám hlásí, musí splňovat nějaké parametry, řešíme už třicet let. Základní rozdíl mezi modelkou a topmodelkou je ale ve vyzařování, charismatu a její přirozenosti. Měla by být sama sebou, energická a měla by mít zájem o tohle povolání," prozradil nám Jány a dále uvedl: „Nedáváme šanci jedné vítězce na jeden rok, ale hledáme dívky, které budeme zastupovat jeden, deset, patnáct, třicet roků, tak jako je to v případě Míši Kociánové, Pavlíny Němcové nebo Daniely Peštové."

Reklama

Další články

Načítám