Hlavní obsah
Článek

První významnou roli si Valentina Thielová zahrála před padesáti šesti lety v legendární komedii Florenc 13,30 (1957). Několik dalších let po tomto fenomenálním úspěchu patřila tato půvabná blondýna s ostře řezanými rysy mezi nejobsazovanější filmové herečky. Jako konferenciérka se zúčastnila světové výstavy Expo 58. Zářila ve filmech Žižkovská romance (1958), Občan Brych (1959), Vstup zakázán (1959), Policejní hodina (1960) nebo Bláznova kronika (1964).

Z politických důvodů se později z filmového plátna vytratila. Znovu si ji do svého filmu prosadil až Karel Smyczek do své legendární komedie Sněženky a machři (1982). Poté se znovu začala pomalu objevovat v malých rolích. Karel Smyczek na své herečky nezapomíná. Důkazem toho je i fakt, že paní Valentinu obsadil do svého zbrusu nového seriálu Špačkovi v síti času.

Na tiskové konferenci k novému projektu České televize byla šarmantní paní Valentina největší ozdobou. V tmavě modrém kostýmku vypadala jako ta pravá dáma a osmdesátku, kterou oslavila na jaře, by jí hádal málokdo. „Mám se skvěle a zdraví zatím slouží, musím to zaklepat,“ svěřila dobře naladěná herečka Super.cz.

Reklama

Další články

Načítám