Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Manželé Kerrie a Paul Kew z anglického Hazelmere v hrabství Buckinghamshire měli ještě před rokem pěkných pár kilo nadváhy. Dohromady totiž vážili úctyhodných 309 kilogramů. Zatočit se s tím rozhodli nejen proto, že pociťovali značné omezení v provádění běžných činností, ale především proto, že se za ně ve škole styděly jejich dvě děti. Přestože zhubnout nezvládli jen silou vůle, ale především díky bypassu žaludku, tedy operativnímu podvázání žaludku, které značně zmenší jeho objem, celkový úbytek váhy manželů o 133 kilogramů je jistě obrovským úspěchem.

Paul Kew původně vážil 167 kilogramů, zatímco Kerrie 142. Jejich desetiletý syn Harrison spolu s šestiletou Hannah byli kvůli obézním rodičům terčem posměchu spolužáků. To jejich rodiče nemohli dál snášet. Kerrie si však stanovila jasná pravidla, na bypass žaludku půjde o půl roku dřív, než její manžel, jelikož se bála, že by Paul zhubl rychleji a zatímco on už by byl štíhlý a pohledný, ona by vedle něj vypadala tlustá. Za touto podmínkou si stála dokonce tak vehementně, že pokud by na to Paul nepřistoupil, byla rozhodnutá se s ním rozvést. Jednačtyřicetiletý Paul tak radši svou stejně starou manželku poslechl.

Dvojice doufala, že se jim podaří zhubnout především kvůli dětem, ale také proto, že jim dělalo potíže například plavání, jízda na kole či obyčejné hraní si s dětmi. Nyní už se jen smějí historkám, kdy se Kerrie zaklínila mezi sedačku a řídítka kola a nemohla se hnout. A nebo když Paul nemohl pořádně řídit auto, jelikož se mu volant opíral o břicho.

Rok po bypassu žaludku vypadají manželé úžasně. Kerrie zhubla téměř o polovinu své původní váhy na současných 72 kilogramů a Paul ztratil 63 kilo. Nyní tedy váží 104 kilogramů. Dvojice radikálně omezila i přísun jídla a začala se stravovat zdravě. Jejich děti na ně nyní mohou být právem pyšné.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám