Hlavní obsah
Článek

Závodní jezdec Honza Charouz je známý svou slabostí pro slavné modelky a úspěchy v závodění. Dnes se k jeho dvěma velkým vášním přidalo ještě vaření.

Přišli jsme na to, proč Honzovi učarovala právě gastronomie. „Závodění je super, ale u vaření mě baví, že člověk něco tvoří. Je to v podstatě určitý druh umění," nechal se slyšet Charouz a následně prozradil zásadní důvod: „Na vaření se dají navíc dobře balit holky."

S Charouzem jsme se setkali na degustaci jeho nových receptů, kde svým hostům v nové betonové kuchyni vlastnoručně vydal přes devadesát jídel. Jeho hosty byli mimo jiné známý gurmán Libor Bouček nebo nejkrásnější Češka roku 2004 Jana Doleželová. Po jídle se jen zaprášilo. „Honza celé menu připravil výborně a dezert byl velkým gastronomickým zážitkem," oblizovala se Doleželová.

A jak se to vůbec stalo, že se ze závodníka stal šéfkuchař a majitel restaurace u Karlova mostu? „Přišla ke mně kamarádka, která vedla jako provozní restauraci. Svěřila se mi, že jí jídlo v jejím podniku nechutná a chtěla by takové menu, které vařím já. Poprosila mě, at jí vymyslím nové menu, a když mělo úspěch, tak jsem u toho zůstal," vysvětlil nám Honza. Charouz ale dočista nepověsil profesi závodníka na hřebík. V tuto chvíli ho čeká závod Fia World Endurance Championship v Sao Paulu.

Reklama

Další články

Načítám