Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jakmile se bývalý americký prezident George Bush starší dozvěděl, že syn jednoho z jeho bodyguardů bojuje s leukémií, neváhal a ukázal solidaritu, jakou by mu mohli závidět hrdinové všech amerických filmů. Na podporu Patricka, kterému po chemoterapii vypadaly vlasy, si spolu s celým svým týmem vyholil hlavu 'na koleno'.

Toto velké gesto inspirovalo zpěváka Norberta Peticzkého k velmi zvláštní formě křtu svého alba. „Album Alchymista je věnováno na podporu nadace Rakovina věc veřejná. Nadaci, která pomáhá Česku bojovat proti této nemoci, proto jsem se nechal Bushem inspirovat a ani vteřinu jsem neváhal a pokřtil své album vlastními vlasy," nechal se slyšet Norbert, jehož singly se právě dostávají do éterů českých rádií. Vzdává tak hold lidem, onkologickým pacientům, kteří jsou podle jeho slov největší hrdinové.

Kmotrem alba se neplánovaně stal český bubenický mág Tokhi. Proč neplánovaně? „Původními kmotry měli být patroni nadace Vlaďka Erbová, Petr Koukal a Honza Musil. Dostavil se však pouze Honza, který křest moderoval. „Nějak se to celé zvrtlo, na poslední chvíli Petra začala trápit noha a Vlaďku postihla ta nejhorší věc, která se ženě řidičce asi může stát. při cestě na křest se jí pokazilo auto uprostřed dálnice. Mrzí mě, že nepřišli, ale myslím, že kvůli něčemu se to tak stát mělo," rekapituluje s úsměvem na tváři Norbert.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám