Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Úmrtí Jozefa Bednárika (†65), slovenského divadelního režiséra, který měl v Čechách obrovské renomé, neboť pod jeho taktovkou vznikly legendární muzikály Dracula či Johanka z Arku, zdrtilo všechny, kterým kdy šéfoval. Páteční poslední rozloučení s umělcem však už obestírá skandál. Ani smutek na duši prý nepřesvědčil některé české hvězdy, aby zrušily svůj program a přišly se poklonit jeho památce nebo Bednárikovi na jeho poslední cestě zazpívat. Nejvíc se v té souvislosti skloňuje jméno Lucie Bílé (57) a Báry Basikové (61).

„Pozůstalí ty dvě požádali, aby přišli Jozefovi na pohřeb, jenže třeba Bílá se vymluvila, že má v tu dobu autogramiádu. Hrozně je to zdrtilo. A nemohla ani Bára Basiková,“ dozvěděli jsme se od hodně dobrého zdroje ze Slovenska.

Jenže ti, kdo by chtěli českým zpěvačkám cokoliv vyčítat, by si měli uvědomit, že dlouho naplánovaný program nejde jen tak zrušit. A třeba Lucka, kdyby se kvůli pohřbu vykašlala na fanoušky, mohla by mít u nich zle, což by jako velká profesionálka nikdy nedovolila. Stejně tak Bára pravděpodobně nemohla svůj program náhle předělat. Obě si zkrátka zavzpomínají na bývalého uměleckého šéfa v duchu a po svém.

I bez nich bude poslední rozloučení s milým Slovákem, který byl často hostem i různých pořadů, protože dokázal být velmi zábavný, velkolepé. Sjedou se na něj osobnosti z obou zemí, kde se proslavil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám