Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Pokud máte rádi přírodu, romantiku a krásné ženy, přijdete si na své. Miss ČR 2004 a doktorka farmacie Jana Doleželová (42) vyrazila na klidnou soukromou dovolenou ve dvou. Místo válečky na pláži zvolila romantiku v nedotčené přírodě.

„Lákají mě severské destinace s čistou přírodou. V minulosti jsem projela jih Norska, lehce Finsko. Tahle dovolená na Islandu byla nejintenzivnější, procestovali jsme 2400 km,“ svěřila Super.cz Jana, která fotila jako o život.

„Odměnou za drsnější přírodní podmínky je pestrá proměnlivá krajina, kde se střídají fjordy, hory, ledovce, sopky, jezera, pastviny, lávová pole, čedičové útvary a další zajímavosti. Vidět v přírodě velrybu, polární lišku, tuleně a delfíny je krásný zážitek. Téměř každodenním jevem byla také duha,“ dodala Jana, která s fyzičkou neměla problém.

Adrenalinovým zážitkem byl pro Janu přejezd vnitrozemí a překonávání řek off-roadem. Při častých deštích jsou řeky rozvodněné, takže hloubka řeky není jasná. „Párkrát jsme měli na mále, ale naštěstí jsme nakonec řeku vždy překonali bez následků a pěší stokilometrová výprava nás tak minula. Island je každopádně zemí, kterou bych doporučila každému, kdo má rád aktivní dovolenou v přírodě,“ sdělila nám kráska, která zatím odmítá prozradit, s kým si severskou romantiku užívala. „Počkejte si. Až bude ten správný čas, svého partnera světu představím,“ dodala závěrem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám