Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kanadská novinářka Lori Welbourne si jedním rozhovorem zajistila publicitu po celém světě. Nebyl totiž jen tak ledajaký, musela při něm projevit notnou dávku odhodlání a odvahy. Nejednalo se přitom o žádnou riskantní investigativní žurnalistiku, nýbrž o způsob, jak pohovořila se starostou města Kelowna, které leží v kanadské provincii Britská Kolumbie.

Welbourne si pozvala starostu Waltera Graye do svého pořadu On The Rocks vysílaného na kanadském rádiu, aby s ním probrala problematiku omezující práva žen. Jde o údajnou diskriminaci, kdy ženy mají na rozdíl od mužů zákaz chodit na veřejnosti svlečené do půl těla.

Horlivá diskuze vyvrcholila především poté, co moderátorka požádala starostu, aby jí podržel mikrofon a ona si svlékla šaty a odhalila před ním nahá ňadra. Starosta se zmohl pouze na dotaz: "Co to děláte?" načež se mu dostalo odpovědi: "Je tady vážně horko."

Gray se však jen tak nenechal: „Netvrdím, že byste to měla dělat, ale také si nemyslím, že se tím dopouštíte trestného činu nebo porušování některých místních nařízení.“

Celý rozhovor se odehrál v neděli na mezinárodní den chození nahoře bez. Gray později uvedl pro CBC News, že věděl dopředu, co přijde, ale na moderátorčinu hru přistoupil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám