Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

To bylo ale překvapení. Do Uhříněvsi dorazila nezaplacená faktura z Rakouska a nikdo z místních se k ní nemá. Iveta Bartošová (†48) by měla zaplatit téměř patnáct tisíc korun za vyšetření v nemocnici v Rakousku, které podstoupila v době svého červencového "únosu".

Vyšetření inicioval Zdeněk Macura (49) s tím, že se domníval, že je zpěvačka ve vážném stavu. Zde také vznikla videa, která dodnes kolují českými médii. Tam měli lékaři vznést verdikt, že má Bartošová krvácení do mozku a čerstvou frakturu lebky, ale přesto Macura se zpěvačkou dál pokračoval v cestě do Itálie.

Nyní by měla Iveta zaplatit 575 euro, na tuto částku dorazila faktura, kterou ovšem ona i Rychtář (65) odmítají zaplatit s tím, že vyšetření inicioval Macura a ať si ho tedy zaplatí sám. "Iveta neměla žádné doklady a on toto učinil proti její vůli. Nevidím důvod, proč by Iveta platila vyšetření, které inicioval pan Macura. A pokud ho neuhradí on, požádám soud, aby pana Macuru k zaplacení přiměl," řekl Blesku Rychtář.

Celá situace je dost neobvyklá. Když nemá běžný turista u sebe doklady a neuzavřel zdravotní pojištění do zahraničí, lékaři se dost zdráhají jej ošetřit, aniž by vyžadovali úhradu v hotovosti na místě. S Ivetou je ale, zdá se, vždycky všechno jinak.

Reklama

Další články

Načítám