Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Jitka Čvančarová (46), modelka Simona Krainová (51) a hokejista Patrik Eliáš podpořili kampaň UNICEF na záchranu dětských životů návštěvou centrálního skladu humanitární pomoci v Kodani, ale nenechali si ujít ani procházku po dánském hlavním městě. A krásná Jitka a Simona na sebe okamžitě poutaly pozornost všech kolemjdoucích.

Simona, Jitka a Patrik přijeli do Kodaně na pozvání nadačního fondu, který chce upozornit na aktuální krizové situace ve světě a také se přímo na místě přesvědčit, jakým způsobem je odesílána pomoc, na níž se podílejí také příznivci UNICEF v České republiky.

"Byla jsem v šoku, jak je centrální sklad, odkud posílají do celého světa základní dodávky pro záchranu dětských životů, včetně terapeutické výživy, tablet na čištění vody, vakcín a souprav první pomoci obrovský. Zabírá plochu přibližně tří fotbalových hřišť, skoro jsem se tam ztratila," vyprávěla Simona. "To se pak ale stalo doopravdy. Patrik chtěl vyrazit na pěší procházku a trochu jsme se v Kodani zamotali. Tolik už jsem toho neušla, ani nepamatuju," smála se modelka.

„Měla jsem před časem možnost se zúčastnit očkovací kampaně UNICEF proti novorozeneckému tetanu v africkém Mali. Dnes jsem viděla, co všechno tomu předchází a co je nutné zajistit, aby se pomoc dostala ve správný čas na správné místo,“ řekla Jitka Čvančarová. Hokejista Patrik Eliáš zase jako vyslanec UNICEF navštívil mj. programy ve středoamerickém Belize.

Všichni tři se shodli na tom, že pomoc, kterou nadační fond poskytuje, je opravdu konkrétní, peníze se cestou nikde neztrácejí. „Na tomto místě si člověk opravdu uvědomí, jak málo je potřeba pro záchranu jednoho života. Vždyť za pouhých 27 Kč, což je hodnota jedné DMSky, se můžou pořídit 3 balení terapeutické výživy nebo dokonce 216 tablet na čištění vody,” vysvětluje Simona Krainová.

Právě teď pracovníci UNICEF zasahují ve 45 vážných humanitárních krizích, například v Sýrii, v zemích afrického Sahelu zničených dlouhodobým suchem, v Kongu, v Mali, Středoafrické republice, na Filipínách nebo v Pákistánu.

Reklama

Další články

Načítám