Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Většina žen si jen těžko dovede představit něco horšího, než přijít o nohu. Ne však dvaadvacetiletá Číňanka Sun Jingjing z města An-jang. Za amputaci nohy je lékařům vděčná a věří, že si nyní konečně najde partnera, vdá se a založí rodinu.

Sun pochází z velmi chudých poměrů, její rodiče si nemohli dovolit nechat ji vyšetřit navzdory léta se zvětšujícímu nádoru na její pravé noze. Ta během té doby několikanásobně zvětšila svou velikost a Číňanka se téměř nemohla pohybovat, nemluvě o bolestech.

„Když začalo léto, moje noha z toho tepla otekla a stále se mi odírala o betonovou podlahu. Když přišla zima, měla jsem dokonce omrzliny, jelikož jsem neměla oblečení, které bych přes ni mohla nosit. Strašně to svědilo,“ vyprávěla o svých potížích z minulosti.

Když se Sun konečně dostala do lékařské péče, na záchranu končetiny bylo již pozdě, na řadu musela přijít amputace nad kolenem. Číňanka se ani chvíli nerozmýšlela a hned po zákroku byla šťastná, že se zbavila své sloní nohy. V nemocnici se na novináře a přátele, kteří ji přišli podpořit, usmívala a radostně mávala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám