Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nositelka nejvíce šlechtických titulů na světě, vévodkyně z Alby Cayetana Fitz-James Stuart y Silva, se dostala do povědomí veřejnosti celého světa teprve nedávno. Média zaujal její romantický příběh, kdy si před dvěma lety vzala o 24 let mladšího státního úředníka Alfonsa Díez Carabantese a vzdala se kvůli nevoli rodiny se sňatkem absolutní většiny svého pohádkového majetku. Od té doby se o ní píše převážně v souvislosti s její zálibou v koupání se v na její věk vcelku odvážných bikinách.

Ale jak tato vážená dáma z vysokých kruhů vypadala zamlada? Když si v roce 1947 jako jednadvacetiletá brala svého prvního muže Luise Martineze de Irujo y Artázcoz v katedrále v Seville, byla půvabnou nevěstou s tmavými vlasy, na nichž měla posazenou velkou korunu s dlouhým závojem. New York Times tehdy nazval událost ‚nejdražší svatbou na světě‘. Z jejich manželství vzešlo šest dětí.

Poté, co vévodkyně ovdověla, se provdala v roce 1978 za Jesúse Aguirre y Ortiz de Zárate, s nímž zůstala až do jeho smrti v roce 2001.

Se svým posledním manželem je prý pojilo dlouholeté přátelství, které chtěli stvrdit manželským svazkem. Carabantes se vzdal jakéhokoli práva na její stále ještě obrovský majetek.

Reklama

Další články

Načítám