Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Podobně jako se před časem mluvilo o filmu Hříšný tanec, u jehož hlavních představitelů propukla rakovina, přičemž Patricku Swayzemu se stala bohužel osudnou, rovněž herci z legendárního muzikálu Pomáda z roku 1978 neměli na růžích ustláno a jsou dalším důkazem, že nemoci a životní tragédie si nevybírají...

Představitelka Sandy Olivia Newton-John se po úspěchu Pomády stala oblíbenou zpěvačkou, ale v osobním životě ji potkalo několik ran. V roce 1992 zemřel její otec na rakovinu, kterou o dva týdny později lékaři diagnostikovali i jí. Musela podstoupit částečnou mastektomii. Její manželství s hercem a tanečníkem Mattem Lattanzim po 11 letech nevyšlo a její pozdější dlouholetý partner, kameraman Patrick McDermott, záhadně zmizel během rybaření, jeho tělo se nenašlo. O dva roky později byla její dceři Chloe diagnostikována mentální anorexie. Ten samý rok zemřela její sestra na rakovinu.

Jeff Conaway alias Kenickie zemřel před dvěma lety, bylo mu šedesát. Rodina se rozhodla odpojit jej od přístrojů dva týdny po jeho kolapsu, po němž se dostal do kómatu. Příčinou bylo nejspíš předávkování léky proti bolesti. Jeffova minulost byla ‚bohatá‘ na požívání drog a alkoholu.

Smrt v šestačtyřiceti letech potkala Dennise Stewarta, který v Pomádě hrál protivníka Johna Travolty. Přezdívalo se mu Craterface kvůli jeho aknózní pleti. Navzdory své filmové zálibě v ženách dával ve skutečnosti přednost mužům. Zemřel v roce 1994, pouhý rok poté, co bylo zjištěno, že je HIV pozitivní. Na následky AIDS zemřeli rovněž scenárista Pomády Bronte Woodard a autor textů k písním Warren Casey.

Ani dodnes veleúspěšnému herci Johnu Travoltovi se nevyhnuly smutné ztráty. Filmový Danny přišel ve třiadvaceti o partnerku Dianu Hyland kvůli rakovině prsu, ale skutečnou tragédií v jeho životě byla smrt jeho autistického syna Jetta, kterého našla rodina před čtyřmi lety bez známek života v koupelně v domě na Bahamách.

Předčasná smrt se nevyhnula ani herečce Annette Charles, jež v muzikálu ztvárnila svůdnou tanečnici Cha Chu DiGregorio. V roce 2011 podlehla rakovině plic, přestože nikdy nekouřila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám