Hlavní obsah
Článek

Majitelku nejdelších přírodních dredů na světě zapsaných do Guinnessovy knihy rekordů byste našli ve městě Jonesboro v americké Georgii. Sedmačtyřicetiletá Asha Mandela si nechává růst vlasy téměř celý život, a přesto, že jí lékaři hrozí vážnými diagnózami, za žádnou cenu nehodlá nic měnit a své háro smotané do dredů nechává dál osudu.

Mandela se dostala do knihy rekordů v roce 2009, kdy jí byla naměřena délka 6,7 metru. Podle neoficiálního měření z minulého týdne ale jeden z jejích dredů měří dokonce 16,8 metru. Není to ale legrace. Nejenže mytí a sušení zabere Ashe dva dny, ale navíc s sebou neustále nosí zátěž téměř 20 kilogramů. To má za následek i zdravotní komplikace, před kterými Američanku varují její lékaři. Její vášeň by ji mohla prý i paralyzovat.

Ve svých necelých padesáti letech má už Asha za sebou dvě mrtvice, dva infarkty a rakovinu. Žena však věří, že jí právě dredy pomohly všechny problémy ustát, a tak není divu, že k nim má téměř mateřský vztah a obává se, že někdo její chloubu ustřihne, když se nebude dívat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám