Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vévoda (41) a vévodkyně z Cambridge (42) se příští měsíc chystají navštívit Spojené státy. Při tak významné události se rozhodli učinit veřejně velice populární krok. Chtějí totiž šetřit peníze britských daňových poplatníků a postarat se o to, aby jejich cesta nestála zbytečně moc finančních prostředků. Do USA mají v plánu dokonce letět běžnými aerolinkami. Soukromý letoun prý není zapotřebí.

Kate dokonce říká, že není nutné, aby s ní jela její dvorní dáma a osobní kadeřnice. Také William omezil personál, který je bude při cestě doprovázet, na základní minimum. Nejpikantnější je však zjištění, že William a Kate poletí pravidelnými lety společnosti British Airways. Obyčejní smrtelníci mají šanci letět ve stejném letadle jako královská manželská dvojice či se s ní třeba jen letmo setkat na letišti.

Náklady na dvoutýdenní putování po USA a Kanadě se však i přesto vyšplhají na 200 tisíc liber (5,5 miliónu korun). Suma je však stále jen dvoutřetinová oproti podobné cestě z roku 2005 prince Charlese a jeho chotě Camilly.

„William se chce distancovat od jakýchkoli tvrzení, že je marnivý a rozhazovačný stejně jako ostatní členové jeho rodiny. Ale ve skutečnosti to, že poletí běžnými aerolinkami, bude nakonec možná finančně náročnější, než kdyby použili soukromý letoun,“ uvedl blízký zdroj pro britský deník The Sun.

Reklama

Další články

Načítám