Hlavní obsah
Článek

Princ Harry (26), třetí čekatel v pořadí na britský trůn, se chystá zapojit do bojů v Libyi jako pilot helikoptéry Apache. Harry, čili kapitán Wales, nedávno dokončil desetiměsíční výcvik a stal se příslušníkem elitní jednotky, která létá s bojovými helikoptérami Apache. Teď, jak uvádí list Daily Mail, možná bude nasazen v boji proti jednotkám libyjského diktátora.

Princ si je prý plně vědom rizik, kterým by při boji musel čelit. Jeho rodina se navíc bojí, že by se mohl stát cílem teroristického útoku Kaddáfího přívrženců. Harry však velmi touží po tom vrátit se do předních linií. Již v roce 2008 tajně sloužil v Afghánistánu až do chvíle, dokud média jeho misi neodhalila. Pak se musel kvůli bezpečnosti vrátit domů.

Jeho přítomnost by sice mohla poutat na jednotku, v níž slouží, nevítaný zájem nepřítele, ale spolubojovníci si prý mladého prince velmi váží.

"Jen dvěma procentům nejlepších pilotů vojenských helikoptér se podaří dostat se k helikoptérám Apache. Harry musel neuvěřitelně tvrdě pracovat. Je naprosto nemožné, aby se tak daleko dostal jen proto, že je členem královské rodiny," říká jeden z jeho kolegů.

Související témata:
Letci
Bombardování
Výcvik
Libye

Reklama

Další články

Načítám