Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Andílek, který se stydlivě kouká z fotky, je jednou z hlavních tváří seriálu Ordinace v růžové zahradě. Žena, která z dívenky vyrostla, se navzdory svým dvaačtyřiceti letům udržuje ve skvělé kondici (dostala nabídku fotit pro Playboy, kterou ale odmítla) a je o ni v branži zájem jako snad nikdy předtím. Fotí reklamy, natáčí, hraje v divadle a dělá choreografii. Ještě před Ordinací, a to byla její zřejmě nejvýznamnější role, si zahrála v Rodinných poutech, respektive ve Velmi křehkých vztazích.

Ti, kteří mají české seriály v malíčku, jistě poznali, že je řeč o Daně Morávkové (52). Vystudovala herectví na DAMU a choreografii na HAMU. Prošla Činoherním studiem v Ústí nad Labem, pražskými divadly Na zábradlí i Bez zábradlí, jako choreografka se podílela na klasice jako Rusalka či Labutí jezero.

Známá, a možná nejznámější je také její role v pohádce Z pekla štěstí. Ztvárnila ovšem desítky dalších charakterů. Svého času moderovala pořady Snídaně s Novou a posléze Prima jízdu.

Dana Morávková je vdaná, jejím mužem je skladatel a klavírista Petr Malásek, s nímž má syna Petra.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám