Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dívka na kole je známou tanečnicí, která už odmalička neměla na růžích ustláno. Vyrůstala na bulharské vesnici v tradiční rodině, ale vždy toužila po vzdělání, kterému se jí pod otcovou puritánskou výchovou nemohlo dostat. V patnácti  utekla z domova do většího města, kde coby sedmnáctiletá studentka otěhotněla. Dítě si nechala a nikdy nelitovala. Později odjela za prací do Německa, ale dílem náhody skončila nakonec v Česku, kde se seznámila s jedním známým hercem, jenž se s ní později oženil. Poznali jste ji?

Anife Vyskočilová se narodila 12. března 1974 v Bulharsku. Vyrůstala v tradiční konzervativní rodině osmanských Turků společně s osmi sourozenci. Otec, muslim, pracoval jako farmář v malé vsi a své dcery vychovával velmi přísně. Anife se však vymykala. Toužila po vzdělání, cestování a po životě, ve kterém nebude jen poslušnou manželkou svého muže, jemuž jen rodí a vychovává děti. Už velmi brzy se musela vyrovnat s tragickou smrtí svého mladšího bratra, kterého před jejíma očima srazili, když jeli na kole ze školy, dva kluci v náklaďácích.

V patnácti letech učinila zásadní životní rozhodnutí - utekla z domova do většího města. Ani tam se s ní však život nemazlil. Znásilnil ji totiž propuštěný vězeň, což s mladičkou dívkou velmi otřáslo.

„Byla to ta nejhorší věc, kterou jsem mohla v muslimském světě zažít,“ vzpomínala v pořadu 13. komnata Anife. V sedmnácti letech po krátké studentské známosti otěhotněla. Syna Hariho si nakonec nechala, ač byla přemlouvána k potratu.

Rodina ji však načas odvrhla, a tak byla nucena se o syna starat úplně sama. Později se rozhodla emigrovat do Německa, ale nakonec dílem náhody zakotvila v Česku. Autobus, ve kterém jela, totiž havaroval a Anife upadla na týden do kómatu a půl roku strávila v nemonici, kde se naučila česky.

Anife se proslavila díky výuce břišních tanců, ale prosadila se i jako herečka a moderátorka. V hledáčku bulváru se ocitlo zejména její nevydařené manželství s hercem Ivanem Vyskočilem, které bylo hojně propíráno.

Reklama

Další články

Načítám