Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Celý rok jsou členové rodiny Janka Ledeckého (61) rozprostření po všech koutech planety. Syn Jonáš je nadšený cestovatel, Janek jezdí za svými divadelními projekty do Asie a dcera Ester jako profesionální lyžařka dobývá zlato na jednom světovém závodu za druhým. Proto je zpěvák a skladatel rád, když jednou v roce vyrazí celá rodina na společnou dovolenou. Letos už podesáté Ledečtí vyrazí na Lefkadu.

„Těšíme se z toho, že jsme našli jedno místo, kde je nám dobře," svěřil se Super.cz Janek. Řecký ostrov navštěvují hlavně z toho důvodu, že tam hodně fouká. „Je to nejbližší windsurfařská lokace v tom pravém slova smyslu. Od dvou hodin odpoledne na plážích perfektně fučí a my si to můžeme pěkně užít na prkně," říká Janek.

Pokud by bylo nedej bože bezvětří, tak si rodina milující lyžování umí poradit. „Bereme s sebou velký člun, tak když odpoledne náhodou nefouká, tak lyžujeme na vlnách," směje se Ledecký.

Zmíněná dovolená u moře bude pro Ledeckého posledním odpočinkem, než se po hlavě pustí do zkoušení muzikálu Iago, jehož je autorem. Jak už název napovídá, bude se jednat o muzikálové zpracování Shakespearovy hry Othello.

Nestárnoucí klasiku o lásce a žárlivosti se ale Janek rozhodl zpracovat po svém. „Mám problém s tím, že když se řekne Othello, tak si vybavím herce, jak se v šatně pajcuje krémem na boty. Řekl jsem si, že musíme příběh změnit a docílit toho, aby to bavilo diváky i nás účinkující," říká Ledecký a jedním dechem dodává: „Děj jsme přesunuli do současnosti. Z originálu zůstaly všechny zápletky a celá dějová linie. Obrovským překvapením pro diváky jistě bude, jak tohle všechno funguje v tak diametrálně odlišných prostředích, jako je švýcarská Ženeva nebo pevnost Citadel, která se nachází někde na Středním východu."

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám