Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Více jak tři neděle od chvíle, kdy se snažil Josef Rychtář (65) vniknout do domu rodičů Domenica Martucciho (47), aby údajně vysvobodil Ivetu Bartošovou (†48), které tam poskytli azyl, je Domenicova maminka v šoku. "Nikdy jsem ji takovou nezažil, vždy to ale byla silná žena, která se nikoho nebojí. A tak přiletěla do Prahy, aby podpořila demonstraci na pomoc týraným ženám," řekl Super.cz Martucci.

S rukou dosud v obvazu stála pevně za svým synem, kterého podle jeho slov právě Iveta Bartošová přiměla k iniciativě na pomoc i ostatním ženám. "A to, že jste tuto akci vy, média, pojali jako akci pro Ivetu Bartošovou, znamená to, že také vy si myslíte, že je Iveta týraná," upřesnil Martucci.

Zpěvákova maminka přijela do Prahy na tři dny a má v plánu navštívit Ivetu. "Je jako její rodina a říká, že by ji musel někdo zabít, aby jí zabránil k Ivetě přijít anebo by musela zasáhnout policie," prozradil Domenico s tím, že jeho matka chce zpěvačku navštívit zítra nebo pozítří. "Je v Praze poprvé a asi i naposledy v životě, tak toho chce rozhodně využít," uzavřel.

Na demonstraci se sešlo pár desítek lidí včetně dobře zorganizované skupinky s plakáty a tričky upozorňujícími na problematiku domácího násilí. Většinu z přihlížejících ale tvořila média. "Je jedno, zda je tady deset nebo sto lidí. Díky médiím se o tom ale lidé dozvědí. Já sám nevím, jak ženám pomoci, ale snažím se aspoň na problém upozornit a nabídnout kontakty a organizace, které se tím zabývají," dodal Martucci.

Reklama

Další články

Načítám